İşte Tiktok'un alacağı önlemler

Son günlerde sosyal medya platformu TikTok üzerinden yapılan paylaşımlar ve fenomenlere yönelik soruşturmalar gündemden düşmüyor. TikTok Türkiye Sözcüsü Emir Gelen merak edilen soruları cevaplandırdı.

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, "Canlı yayınlarla ilgili olarak; Türkiye'deki politika ve kural setimizi, son yaşanan hadiseler sonrasında toplumun hassasiyetleriyle uyuşacak şekilde yeniden gözden geçirme kararı aldık ve bu süreci başlattık." dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda sunum yapan Gelen, daha sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TBMM DİJİTAL KOMİSYONU NE SORDU?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok'u ilk defa davet etmiyor. 2021 başında tüm sosyal ağların davet edildiği bir süreçte de TikTok ile TBMM Dijital Mecralar Komisyonu görüştü.

Bu sefer ise son gelişmeler çerçevesinde sadece TikTok'a özel görüşme yapılıyor. Komisyondan bir görüntüyü DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın iletti.

Dalgın, TikTok yöneticilerinin kara para aklama konusunda komisyonda net cevap vermediğini söylüyor.