İYİ Parti'nin yerel seçimlerde İzmir adayı belli oldu

Yerel seçimlerde her şehirde kendi adaylarıyla yarışacaklarını söyleyen Akşener, İzmir adaylarının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı.

İZMİR ADAYINI AÇIKLADI

İYİ Parti Meral Akşener, yaklaşan yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söyledi. Akşener, Ümit Özlale'nin İzmir adayı olacağını ima etti: "İzmir’de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor."

Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet partilerinin kendi içlerinde ve birbirleri arasındaki tartışmalar sürerken, İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerde "81 ilde aday göstereceklerini" söyledi. “Biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil. Ben bunu GİK’e getireceğim" diyen Akşener, İzmir adaylarının da Ümit Özlale olabileceğini açıkladı.   ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Özlale, Almanya'ya işçi olarak gitmiş Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 1987 yılına dek Bornova Anadolu Lisesi'nde ortaokulu, devamında üç yıl boyunca İzmir Fen Lisesi'nde de liseyi okudu. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde; ardından ABD'de bulunan Boston College'da yüksek lisansını 1998 yılında, doktorasını 2001 yılında tamamladı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2009'dan 2013 yılına kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Hâlihazırda Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır.