İzmir'de 'yüksek kar' vaadiyle milyonluk vurgun yapan 'Ocakçı'lar tutuklandı

İzmir'de kurdukları holding ve iştirakleri aracılığıyla kâr payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Sevilay Ocakçı'nın da bulunduğu 25 şüpheli cezaevine gönderildi.

Yozgat'ta dron fabrikası kurma vaadiyle bilinen Ocakçı Holding'in sahiplerinin de aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı.

İzmir’de, yüksek faiz vaadi ve İzmir Token ile yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırımla gündeme gelen ve 3 bini aşkın kişiden 5 milyar 123 milyon lira para topladığı gün yüzüne çıkan Ocakçı Holding’in sahibi 34 yaşındaki iş insanı Sedat Ocakçı ile 30 yaşındaki eşi Seçilay Ocakçı'nın da aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı.

Sedat Ocakcı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, 1 Ocak'ta kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Yüksek kar vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayetçi oldu.

Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca dron fabrikası kurarak da yine kar sözü verdikleri öğrenildi.

Şüphelilerin 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL para topladıkları öne sürüldü.

YAZILIMLA İKNA ETMİŞ

Sedat Ocakcı'nın ilk olarak parayı borsada değerlendirdiğini söyleyerek para toplamaya başladığı, ardından kripto paraya girdiği, sonrasında yazılım firması kurduğu öğrenildi. Kripto için para topladığı sırada vatandaşları 'Bir yazılım sistemi geliştirdim. Bu sayede borsa ve kripto para işinde piyasanın iniş veya çıkış dönemleri yaşansa bile hiç kaybetmiyorum' diyerek ikna ettiği belirtildi.

Sedat Ocakcı'nın en az yüzde 17 kar vadettiği de kaydedildi. Sedat Ocakcı'nın yakın bir dönemde bütün varlığı kripto borsasına aktardığı, soğuk cüzdana yüklediği, bu varlığı şoförü ile İstanbul'daki kuzeni Salih Han'a gönderdiği öğrenildi.

Salih Han'ın bu soğuk cüzdan ile Dubai'ye kaçması üzerine Ocakcı'nın 31 Ocak tarihine kadar yatırımcıya ödeme yapmaması üzerine mağdurların emniyete müdürlüğüne şikayetçi oldukları kaydedildi.