Kanlı Düğünün ses kaydı çıktı

Olay esnasında kaydedildiği iddia edilen ses kaydında gelin Burcu Bulut'un 'Vur, hepsini vur' diyerek babasını azmettirdiği öne sürüldü. Ses kaydı ile iddia duruşmaya damga vurdu.

Trabzon'da 6 ay önce doktor kızı ile meslektaşı damadının düğününde çıkan takı tartışması sırasında tabanca ile aynı aileden 4 kişiyi yaralanan Basri Bulut'un (50) tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına ses kaydı iddiası damga vurdu. Babasının 'silahla nitelikli kasten yaralama' suçundan tutuklu yargılandığı davada, 'vur, hepsini vur' dediği suçlamasıyla azmettirici olarak hakim karşısına çıkan Burcu Bulut'a ait böyle bir ifadeye rastlanılamadı. Duruşma, mahkemece delil sayılan ses kaydının bilirkişi tarafından yeniden incelenmesine karar verildi.

Olay, 25 Eylül 2021 tarihinde Trabzon 1 Nolu Bostancı Mahallesi, Hasan Çavuş Sokak'ta meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde görevli Dr. Burcu Bulut Keleş ile meslektaşı Ümit Keleş geçen yıl 21 Eylül’de yapılan düğünle evlendi. Düğünde takı paylaşımı nedeniyle tartıştı. Aynı gün konuyu kapatan aileler, 4 gün sonra yeniden bir araya geldi. Kastamonu'ndan Trabzon'a gelen gelinin babası emekli astsubay Basri Bulut, çıkan tartışmada belinden çıkardığı tabancayla damadı Ümit Keleş ile babası Hasan (53) annesi Meryem (53) ve kız kardeşi Edanur Keleş'i (25) yaraladı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı. Polis ekiplerince tabancasıyla birlikte yakalanan ve sorgusunda "Düğününde takılan altınların damadın ailesinin istediğini öğrenince, onlara 'altınlar kızımda kalsın' dedim. Bir anda üzerime doğru yürüdüler. O sırada silahımla ateş ettim" dediği belirtilen Basri Bulut, tutuklandı.

DOKTOR ÇİFTTEN BOŞANMA TALEBİ

Olayın ardından damadın ailesi, Basri Bulut ve kızı hakkında şikâyetçi oldu. Doktor çift ise avukatları aracılığıyla karşılıklı tazminat talebinde bulunup, boşanmak için aile mahkemesine başvurdu. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, iddianame hazırlandı. Trabzon 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede; tutuklu Basri Bulut hakkında 'silahla nitelikli kasten yaralama' suçundan yaralanan her kişi için 2’şer yıl olmak üzere toplam 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Ses kaydında 'vur, hepsini vur' dediği öne sürülen Burcu Bulut Keleş hakkında ise 'azmettirmek' suçundan babası kadar hapis cezası istend