'Kıyamet kapıda' dedi, binlerce insan evini bastı!

Sabah erkenden uyandı, yüzünü yıkamak için kendini banyoya attı. Ellerini ve yüzünü yıkamak için lavaboya eğildiği sırada vücudundaki bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etti. Omuriliğinde bir baskı hissediyordu. Bir başka ayna yardımıyla omuriliğini dikkatlice incelemeye başladı. Ona göre gördüğü şey bir kara delikti. Son yılların en çok tartışılan kara deliklerinden birinin vücudunda olduğuna emindi. Seçilmiş kişi olduğunu düşünmeye başladı. Ülkesinde tanınmış bir politikacı olan Khem Veasna, üzerine bir gömlek geçirdi ve soluğu bilgisayar başında aldı. 167 bin 602 kişinin kendisini takip ettiği Facebook sayfasını açtı.

57 yaşındaki Khem Veasna, ülkesi Kamboçya'nın en tartışmalı siyasi figürlerinden biri. 2005 yılında kurulan ve sosyal liberalizmi savunan Demokrasi Koalisyonu'nun (LDP) kurucusu olan Veasna, ülkesinde tartışmalar kopartan bir isim. Bunun en büyük nedeni ise dönem dönem yapmış olduğu açıklamalar. Söyledikleriyle Facebook'ta sıkı bir hayran kitlesi edinmeyi başaran Veasna, son dönemde yine ülkenin gündemine oturmayı başardı. Bunun en büyük nedeni ise dünyanın sonunun geleceğini iddia etmesi.

Kıyametin yaklaştığına emin olan Veasna'nın kanıt olarak sunduğu en önemli şey ise yine kendisi. Omurgasında büyüyen bir kara deliğin dünyanın sonunu getireceğini söyleyen Veasna, düşüncelerini sosyal medya hesaplarında paylaştı, politikacının bu sözleri ülkeyi ayağa kaldırdı.

Kamboçya'nın Siem Reap şehrinde bir çiftlikte yaşayan Khem Veasna'nın evi bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Veasna'nın omurgasındaki kara deliğin kıyameti getireceğine inanan binlerce kişi politikacının çiftlik evinde bir araya geldi. Ziyaretçilerin birçoğu işlerinden istifa edip kilometrelerce uzaklıktaki evini tamamen kapattı ve Veasna'nın yanına birkaç eşya ile birlikte temelli taşınma kararı aldı.