Komşudan Türkiye için skandal işgal çağrısı: Tam zamanı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,7 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Gümüşhane illerinde de hissedildi.

Malatya, Adıyaman, Gaziantep başta olmak üzere Hatay başta olmak üzere pek çok ilde büyük hasara neden olan Kahramanmaraş depreminde 7 bin 108 can kaybı yaşanırken 40 bin 910 kişi yaralandı.

Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Selanikli Yunanlı Yargıtay Avukatı İoannis Gitsakis’in Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili yaptığı paylaşım tepki çekti.

Selanikli Yunanlı Yargıtay Avukatı, İdare Hukuku Doktoru, Yatırım ve Turizm İşletme Danışmanı İoannis Gitsakis, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili twitter hesabından yaptığı paylaşımda, işgal için tam zamanı olduğunu ifade ederek “Yunan karasularını 12 deniz miline çıkarmak için en uygun zaman!” ifadelerini kullandı.

Yunan yetkililere işgal için çağrı yapan Ioannis Gitsakis'in zamanlama olarak yaptığı açıklamada skandal olarak değerlendirilirken bilindiği üzere 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Yunanistan karasularını 12 deniz miline çıkarma girişiminde bulundu. Türkiye ise 1976 yılında bu adımı, savaş sebebi sayacağını açıkladı.