Kremlin: Uzlaşma için buna inanıyoruz...

Rus birlikleri bir yandan Kiev  için hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da diğer kritik bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdı. Gelen son dakika bilgilerine göre; Ukrayna ordusu, Herson Havaalanı'nda Rusya'ya ait helikopterleri imha etti. Rus ordusunun da 13 bin 800 askerini kaybettiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yaptığı son açıklamada müzakereler ile ilgili konuştu. 'Umut var' diyen Lavrov, "Dünya düzeninin nasıl değiştiğini gösterecek" dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov da, barış şartını açıklayarak, 'Ukrayna'da İsveç gibi tarafsız devlet oluşturulması fikri' örneğini verdi. İşte son dakika Rusya Ukrayna savaşı haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminde 21. güne girildi. Rusya Kiev çevresine yönelik saldırılarını artırdı. Şehirde acil alarm durumu verildi, gündüz de sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ukrayna ve Rusya'dan ise karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40'ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi. Rusya da, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da aralarında bulunduğu 13 ABD'li diplomat için yaptırım kararı aldı.

"TÜM GEZEGEN BATI'NIN HIRSININ BEDELİNİ ÖDÜYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, "Harekat planlandığı gibi ilerliyor. Ukrayna'yı işgal gibi bir niyetimiz yok. Askeri harekat dışında bir alternatifimiz kalmamıştı. Ukrayna nükleer silah sahibi olabilirdi." dedi.

Putin konuşmasına şöyle devam etti:

Batı, enerji maliyeti artışı ile karşı karşıya. Batı'nın sorunları artacak. Tüm gezegen, Batı'nın hırsının bedelini ödüyor.