Mersin Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kara

Mustafa Kara, 1973 Mersin doğumlu olup aslen Adıyamanlıdır. 1999 yılında 19 Mayıs Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

1999- 2001 yıllarında Anavatan Partisi iktidardayken, Anavatan Partisi Mersin İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Gençlik Kolları MKYK üyeliği görevini üstlenmiştir. 2001 yılında ise Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Ali Er ile birlikte Anavatan Partisinden istifasını gerçekleştirmiştir. Daha sonrasında Sayın Kara, Ak Parti Kuruluş çalışmalarına katılıp AK Parti çatısı altında faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. 

Sayın Kara, 2012 yılında AK Parti Toroslar İlçesi Akbelen Mahalle Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2013- 2016 yılları arasında ise iki dönem Akdeniz İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. AK Parti için faaliyetlerini devamlı bir şekilde sürdüren ve görevlendirme noktasında birçok tecrübe ele eden Mustafa Kara, ilçe delegeliği ve il delegeliğine de seçilmiştir. 2019 - 2021 yıllarında AK Parti Mersin İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenerek bu yönde çalışmalar gerçekleştirmiştir. 

Siyasi hayatındaki görevlerini doğruluktan şaşmadan tamamlayan Mustafa Kara, AK Parti teşkilatına büyük katkılarda bulunmuştur. AK Parti çatısı altında görevlerine devam etmek isteyen ve teşkilatı için çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmeyi amaçlayan Sayın Kara, 2023 genel seçimlerinde AK Parti'yi en üst seviyede temsil etmeyi hedeflemektedir. 

Mersin AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulunan Mustafa Kara, Mersin kenti için meclis çatısı altındayken çok daha hayırlı işler yapacağını ifade etti.

Mersin halkının desteğini alarak hep birlikte güzel yarınlara yürüyebileceklerini söyleyen Sayın Kara, tamamlamış olduğu görevlerden elde etmiş olduğu tecrübeler ile projelerini ve çalışmalarını en üst düzeye ulaştırmak istediğini söyledi.