Mersin Bu İsmi Konuşuyor

Eğitim alanındaki yetkinliğiyle tanınan Cem Barut’un, Mersin siyasetinde de önemli bir aktör olacağı düşünülüyor. Birçok siyasetçinin takdirinin kazanan Barut’un, yakın gelecekte önemli görevlerde bulunacağı öngörülüyor.
EĞİTİM ADAMI
Ömrünün büyük bir kısmını eğitime adayan sayın Barut, eğitim alanındaki çalışmalarıyla olduğu kadar eğitimdeki yatırımlarıyla da dikkatleri çekiyor. Özel Yıldız Koleji’nin sahibi olan iş insanı Barut, siyaset bilimi alanındaki yoğun çalışmalarıyla tanınıyor. Kamu yönetimi alanında yaptığı çalışmalarını Doktora derecesiyle taçlandırmayı hedefleyen Barut, yakın zamanda ‘’Doktor’’ ünvanıyla eğitim çalışmalarına devam edecek.
SİYASET ALANINDA DA BAŞARILI
Kısa süre önce Mezitli CHP örgütünde eğitim sekreterliği görevini icra eden Barut, başarısını siyaset alanına da taşımak için meclis üyeliği başvurusunda bulunmuştu. Kamuoyu yoklamalarında ve CHP parti yönetiminin yaptığı ön seçimde Cem Barut’un ismine sıkça rastlanması, Mezitli’de sayın Barut’un önemli bir siyasi aktör olarak kabul edildiğini gösterdi. Bu nedenle parti örgütü ve halk desteğiyle Cem Barut, Mezitli Belediye Meclisi’nde yer almak için yaptığı başvuruda 1. sıradan aday olması konusunda destek buldu. 31 Mart seçimlerinin CHP tarafından zaferle sonuçlanmasının ardından CHP’li Barut, meclis sıralarında yerini aldı. Barut’un siyasi alanda da isminden söz ettireceği belirtildi. Mersin halkının teveccühüyle encümenlik vazifesinde bulunan Barut, ülkeye ve Mersin’e faydalı çalışmalar yapmayı şiar edinen hem eğitimci hem de siyasetçi kimliğiyle göz doldurmaya devam ediyor.