Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Sınavı ile Alakalı Skandal İddialar!

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı unvan değişikliği sınavında yapılan mülakat skandalına birde Zabıta alımı skandalı  eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mülakat mağdurlarıyla ilgili açıklamalarda bulunduğu sırada CHP’li Mersin Büyükşehir’in aynı yöntemle “kendisinden olmayan” yazılı sınavda başarılı olmuş kişilerin puanları mülakatla düşürüldüğü ortaya çıktı.
 Mersin Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu zabıta alımı sınavında yüksek puan aldıklarını söyleyen bazı  zabıta adayları 3  defa mülakata çağırıldıklarını bir ön görüşme 2 mülakata girdiklerini ve kazandın şeklinde kendilerine beyan ifade edildiği halde haklarının yenildiğini söylediler. Yine Zabıta alımı yazılı sınavında 97 puan aldığını söyleyen bir zabıta adayı kendisinin mülakatta elendiğini ifade etti.

Başka bir zabıta adayı ise Zabıta alımının CHPli Mersin Büyükşehir belediyesinde ranta dönüştürüldüğünü ve CHP Malatya milletvekili  Veli Ağbaba'ya 5 kadro tahsis edildiğini asıl liyakat  mağdurlarının CHP tarafından oluşturulduğunu beyan ettiler.

Her fırsatta iktidara geldiğinde mülakatı kaldıracağını adil olacağını birilerinin hakkını birilerine yedirmeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu’nun sözü Mersin’de bir kez daha yerde kaldı. Sonuçta Mersin Büyükşehir Belediyesinde olan, gece gündüz çalışıp yazılı sınavda yüksek puan alan ama mülakatta elenen liyakatli personele oldu.