Mersin Milletvekili Aday Adayı Halit Pekduran Kimdir?

Halit Pekduran, 1982 Mardin/ Midyat doğumludur.

Halit Pekduran, hali hazırda lisans eğitimine devam etmektedir. Siyaset Akademisi Eğitim Programı, Yeşilay Eğitim programları, Müsiad gelişim programları, çok sayıda kişisel gelişim sertifika programı almıştır. 

İş hayatına Adil Şirketler Gurubu'nda adım atmıştır. Ardından Halit Spor Merkezi, Halit Auto' da çalışma hayatını sürdürmüştür. 

Siyasi hayatı yoğun ve tempolu geçen Pekduran, 2010 - 2012 yıllarında İl Gençlik Kolları Mali İşler Başkanı olmuştur. 2012 yılında Mersin İl Başkanlığı Kongresi İl Yönetim Kurulu üyeliği almıştır. 2013'de İl AR - GE Başkanlığı, 2014'de Siyaset Akademisi Mersin İl Koordinatörlüğü, 2015 yılında İl Başkanı Danışmanlığı, 2017' de Siyaset Akademisi Mersin İl Koordinatörlüğü faaliyetleri bulunmaktadır. İl Yönetim Kurulu Üyeliği'ne 2012 yılından itibaren devam etmektedir. 

STK hayatına ise 2006 yılında Genç Musaid Mersin Kurucu Üyeliği ile adım atmıştır. 2022 yılından bu yana ise Yeşilay Mersin Şube Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. 

Pekduran siyasal ve sosyal hayatında aktif bir şekilde ilerlediğinden dolayı milletvekilliği adaylığıyla Mersin halkının yanında olacağını, birlik ve berabarlik içerisinde refah düzeyi yüksek günlere birlikte yürünebileceğini düşünmektedir. 

Halit Pekduran, 28. dönem AK Parti Milletvekili aday adayıdır. 

Halit Pekduran'ın Milletvekili Adaylığı karar süreci 

Halit Pekduran, düzenlemiş olduğu basın açıklamasında, "AK Parti Mersin İl Başkanlığımızda 28. Dönem Mersin Aday Adaylığı başvurusunu yapmış bulunmaktayım. 15 yıldır şerefle sürdürdüğüm görevleri taçlandırmak nasibiyle. Rabbim Mersin'imize, ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin." ifadelerini kullanarak AK Parti Mersin Milletvekilliği aday adaylığını resmi olarak açıkladı.