Mersin şehri, tüm konuklarına kucak açmış durumda

Mersin’e depremden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır tüm illerden yüzbinlerce göç geldi ama en fazla da Hatay’dan sığınan depremzedeler daha fazla oranda şehrimize geldiler. Mersin, Deprem kuşağında olmaması nedeniyle insanların güvenlik arayışıyla koşup gittikleri Mersin şehri, tüm konuklarına kucak açmış durumda.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin depremzedeleri barındırdığı çok sayıda merkezden biri olan Gençlik Kampı. Neşeli günler, eğitim çalışmaları gerçekleştirmek için hazırlanan kampa şimdi hüzün hakim. Her şeye rağmen kendini şanslı görüyor buradakiler, ihtiyaçları karşılanıyor, en çok da tahtadan yapılan bungalov tipi evlerde barındıkları için şanslı görüyorlar kendilerini.

Ama deprem korkusu yaşamadan, bir depremde beton altında kalmaktan korkmadan buraya sığınanların tümünün aklında bıraktıkları yerler, kaybettikleri sevdikleri, yıkılan evleri, işyerleri var. “Hatay bizim evimiz, yurdumuz, her şeyimiz orada, şimdi rahatız ama sonuna kadar burada kalamayız ki” diye anlatıyorlar.

KONTEYNER OLSA DÖNECEĞİZ

Mersin’in misafirperverliğinden memnunlar ancak “Geri döneceğiz, ilk fırsatta evimize gideceğiz” diyorlar. Geride kalanlarla sürekli haberleştiklerini, ancak “Sakın gelmeyin, burada yaşama imkanı yok” denildiği için beklediklerini anlatan bir depremzede, “Kalanlar şimdilik çadırlarda, bir çadırda 10-15 kişi kalıyorlar, banyo imkanı yok, tuvalet imkanı yok. Bir kontenyer olsa her koşulda geri gideriz. Onu da devlet şimdilik vermiyor, alalım desek 100 bin liradan aşağı kontenyer yok, bizde de o para yok” diye aktarıyorlar yaşadıklarını.