Mersin'de CHP'li Üyeler Meclisi Terk Etti

Meclis toplantısının hemen başında söz alan CHP'li bir meclis üyesi, muhalefet tutumlu ve  meclis huzurunu bozacak söylemlerde bulundu. 

Belediye Başkanı Gültak'ın kendisine söz vermesi ve dilek ve temmenni kısmında tekrar söz vereceğini bildirmesine rağmen CHP'li üyeler, basın toplantısını demokratik bulmadığını iddia ederek," Düşüncelerimizi sunamazsak, bir basın toplantısı düzenleriz. Bu olağan toplantı şaibelidir. Demokratik bulmuyoruz.Destek vermeyeceğiz."diyerek salonu terkettiler.

"HDP'nin Güdümünde Hareket Ediyorlar"

Borçlanma ve  mecliste gündem olan söz konusu taşınmazın kiralanması konusunda huzursuzluk çıkaran ve meclisi terk eden CHP'li üyeler için, Gültak, "Hdp'nin güdümünde hareket ediyorlar. Geçmişin borçlarını bana, muhtarlara ve  Akdeniz halkına maal ediyorlar. Biz borçlanma vermeyiz diyenler kendileri de arazi sattılar. Paraları nerede?. Oysa biz  Büyükşehir Belediyesi'ne borçlanma verdik. Fakat bizi 3 aydır oyalıyorlar."dedi.

"Genel Borçlanma Değil, Asfalt, Kaldırım İçin Borç İstiyoruz"

Gerçekleştirilen meclis toplantısında, Akdeniz bölgesinde bir taşınmazın yarısı için meclisten, yap- işlet veya Akdeniz Belediyesi olarak bir imkan istediklerini belirten Gültak,"Biz bahsedilen taşınmaz için imkan istiyoruz. Biz hepsini satma taraftarı değiliz. Bu makamı borç ile devraldık. Bu borçları ben yapmadım, önceki dönem yaptı. Herşeye hayır diyorsunuz. Siz seçim döneminde sokaklarda gezerken hizmet etmek için oy istemediniz mi? Bizlerde asfalt yapmayalım mı?Kaldırım yapmayalım mı? Bu borçlanma talebi genel borçlanma değildir, halka asfalt ve yol yapalım diye istediğimiz bir borçlanmadır."dedi.

HDP, Akdenizi  Bitirmişti
 
Belediyeyi borçla devraldıklarını ve göreve geldiklerinden itibaren, Akdeniz'e deki değişme dikkat çeken Gültak," HDP, Akdeniz'i bitirmişti. Satışlar yaptıkları müteahhitleri kaçmıştı. Akdeniz'i biz toparladık. Bu şehrin ihtiyacı için borçlanma istiyoruz. Bizden önce Akdeniz, uyuşturucu haberleri ile gündemdeydi. Akdeniz'e huzur ve kardeşlik getirdik. Festival ve şenliklerle, Akdeniz'i tüm Türkiye'ye tanıtıyoruz."dedi. Öte yandan gelecek aylarda yine bir balık festivali ve gül festivali olacağı haberini veren Gültak'ın,
"Dışarıdan belediyeler de bize abilik yapmasın. İşimize çomak sokmasın. Akdeniz Belediyesi'nin abisi olarak ben,  herşeyin karşısında dimdik dururum."sözleri, salonda büyük alkış aldı.