Mersin'den deprem bölgelerine yardım!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketinin ardından Mersin'den deprem bölgelerine yardımlar gitmeye devam ediyor. Depremzedeler için gönderile malzemeler, Kahramanmaraş'ta AFAD yetkililerine teslim ediliyor. Teslim edilmesi gereken 25 ton gıda malzemesini çalan 3 şüpheli tutuklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yayınladı. Yazılı açıklamada polise başvuran H.B, bir lojistik firması aracılığıyla ayarlanan tır şoförüyle Afşin'deki depremzedeler için AFAD'a teslim edilmesi gereken 15 ton ayçiçeği yağı ile 5'er ton pirinç ve mercimeğin adrese ulaşmadığı, aracın ve malzemelerin akıbetinin bilinmediğinden dolayı şikayette bulundu.

Başvuru üzerine Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile tırın geçtiği güzergahı inceledi.

Tıra yüklenen malzemelerin Mardin ve Batman'daki 4 farklı depoya aktarıldığını tespit edildi. Çalışmalar sonucunda Mersin'den depremzedeler için giden yardımlar bulundu. 

Olaya karıştıkları belirlenen O.İ, B.Ç, S.D, G.I, D.Ö. ve F.E'yi gözaltına aldı.