Neşet Tarhan CHP’den ihraç mı edilecek ?

Son olarak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye Meclis Üyesi Ali Doğaner’in kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildiği iddia edildi.
Yaşananlar ilk değil!
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte hareket ettikleri ve kendilerine muhalif olduğunu düşündükleri parti mensuplarını teker teker disipline sevk ettikleri iddia edilmişti. Bu durumu parti içi cadı avı olarak değerlendirenler olduğu gibi sürecin parti içi huzursuzluğa sebebiyet verdiğini düşünenler de bulunmakta... 
Hatırlanacağı üzere yakın zamanda il eski başkanı Özcan Yılmaz ve Akdeniz Belediye Meclis Üyesi olan il eski başkan adayı Serhat Servet Dövenci’nin ardından iki isim daha kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye Meclis Üyesi Ali Doğaner’in disipline sevk edilmeleri partide bomba etkisi yarattı. Tarhan ve Doğaner’in icra edilen belediye meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen parti grup toplantısına katılmadıkları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildikleri öğrenildi.
Konu ile ilgili fikir beyan eden bazı CHP’liler, meselenin Neşet Tarhan’dan kaynaklanmadığını, yaşananların Adil Aktay’ın Mezitli Belediye Başkan Adayı olma hevesinden kaynaklandığını iddia ettiler.
Bu gelişmeler üzerine gerek Mezitli ve gerekse Yenişehir CHP teşkilatlarının, ‘’Sıradaki isim Abdullah Özyiğit Mi?’’ sorusunu sormaya başladıkları ifade edildi. CHP Mersin teşkilatında suların durulmadığını iddia eden partililer, bu durumun süreç içerisinde büyük kopuşlara sebebiyet vereceğini belirttiler.

Kaynak:habermerkezi