Ortalığı yangın yerine çevirecek kulis! Erdoğan, İstanbul’da İmamoğlu'nun karşısına o ismi çıkarıyor! Tüm Türkiye ters köşe olacak

Yerel seçimler için geri sayım başlarken, siyasi partiler çalışmalarına hız kazandırdı. Özellikle Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin geçtiğimiz seçimlerde kaybettiği İstanbul ve Ankara’da göstereceği adaylar merak konusu olurken, birçok kişinin ismi ise siyaset kulislerinde dolaşıyor.

AK Parti’nin adayının en çok merak edildiği yer olan İstanbul'da ibre her hafta başka bir isme dönerken, Gazete Duvar’da yer alan kulis bilgisine göre, son olarak iki isim öne çıktı. Başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın isminin geçtiği kulislerde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın da adı sıkça dolanıyor.

Bu isimler dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın da İstanbul için aday olacağı konuşuluyor. AK Parti’de üzerinde konuşulan mevcut isimler dışında sürpriz bir aday beklentisinin olmadığı belirtilirken, ibre her hafta bu isimlerden birine dönüyor.

Alınan bilgilere göre ise, en son öne çıkan iki isim ise dikkat çekti. AK Parti’nin İstanbul’daki en başarılı belediye başkanlarından olduğu anlatılan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun oylarını engelleyeceği söyleniyor.

Trabzonlu olan Turan’ın aday olması durumunda İmamoğlu’nun Karadeniz oylarını kendisine çevirebileceği ve başarılı çalışmaları dolayısıyla “belediyecilik hizmeti yarışı” iddiasında bulunabileceği aktarılıyor. Öte yandan Turan’ın eski TOKİ Başkanı olması, konut sorunu, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık gündemleri açısından da avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Turan dışında öne çıkan diğer bir isim ise geçen haftanın barometresinde bir kez adı geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Kamuoyu nezdinde algısının olumlu olduğu düşünülen Koca’nın farklı kesimlerden oy alma potansiyeli taşıdığı, Kürt kimliği ile de İstanbul’da Kürt oyları için çekim merkezi olabileceği öne sürülüyor.