Özgür Özel'den Galata'daki yürüyüş ile ilgili provokatif sözler

Yeni yılın ilk sabahında yüzbinler Gazze'de terör devleti İsrail tarafından katledilen masumlar ve teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz için Galata Köprüsü'nde buluşarak zulme ve teröre 'dur' dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Galata Köprüsü'ndeki eylemle ilgili 'pes' dedirten bir yorumda bulunarak "1 Ocak sabahı, namaz sonrası miting yapılması da son derece riskli. Yeni yılı kutlayıp eve dönenlerle çok kötü şeyler olabilirdi." ifadelerini kullandı. Özel'in provokasyon kokan akıl almaz sözlerine tepki yağdı.

Terör devleti İsrail'in Gazze'de aylardır sürdürdüğü ve 20 binden fazla masum sivilin hayatını kaybettiği saldırılara tepki göstermek için yeni yılın ilk gününde sabah namazının ardından yüzbinlerce vatandaş Galata Köprüsü'nde buluştu.

'Şehitlere rahmet Filistin'e destek İsrail'e lanet' mitinginde toplanan vatandaşlar şehitlerimiz için dualar ederken İsrail terörünü de kınayıp Gazze halkıyla dayanışmasını tüm dünyaya gösterdi.

Galata buluşmasını hedefe koydular

Ancak İsrail ve terör destekçilerinin protesto edildiği Galata'daki buluşma Türkiye içerisindeki muhalif kesimi rahatsız etti. Protestodan dönen bir vatandaşa elinde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıdığı gerekçesiyle düzenlenen saldırı ve ardından muhalif kesimin körüklediği 'hilafet' tartışmaları gündemi meşgul etti.

'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk atan Ege A. adlı şahsa CHP başta olmak üzere muhalif kesimden destek yağdı. Özel'den akıllara zarar açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaptığı açıklamalar ile yine Galata Köprüsü'ndeki tarihi buluşmayı hedef aldı. Sözcü gazetesine konuşan Özel, provokasyon kokan sözler sarf etti.

'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşünün 1 Ocak sabahı yapılmasının yanlış olduğunu iddia eden CHP Genel Başkanı, gerekçe olarak üzere yılbaşı gecesi sabaha kadar alkol alıp sarhoş olanları gösterdi.

Kötü şeyler olabilirmiş Özel "1 Ocak sabahı, namaz sonrası miting yapılması da son derece riskli. Yeni yılı kutlayıp eve dönenlerle çok kötü şeyler olabilirdi." dedi.

Yılbaşı gecesi eğlenenler nedeniyle Gazze'ye destek şehitlere rahmet için düzenlenen etkinliğin iptal edilmesi gerektiğini savunan Özel'in provokatif sözleri 'bu kadarına da pes' dedirtti.