Pişkinliğin böylesi!

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın darbeyle hükümetten indirildiği 28 Şubat’ı yıldönümünde unutan Milli Gazete, tuhaf çıkışlarına devam ediyor. Saadet Partisi’nin CHP öncülüğündeki 6’lı koalisyon masasına eklemlenmesinin ardından yayın çizgisinin değişmesiyle eleştirilen Milli Gazete, SP’nin ittifak ortaklarının takoz olduğu başörtüsü düzenlemesini manşetine taşıdı. Milli Gazete, 31 Mart’ta, “Başörtüsünü unuttunuz mu” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Milli Gazete’nin manşetinde “Başörtüsü konusu rafa kaldırıldı… Sebebi bilinmiyor… Başörtüsüne anayasal güvence başka bahara…” ifadeleri yer aldı.

 

BAŞÖRTÜSÜNÜ NİHAYET HATIRLADILAR

Manşet spotunda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme başlığı altında gündeme taşıdığı başörtüsüne yasal güvence veren kanun teklifinin akıbeti merak ediliyor.” denildi.

ORTAKLARININ TAVRINI PERDELEDİLER, İKTİDARI SUÇLADILAR

Kendi önerileri kabul edilmediği gerekçesiyle, CHP ve İyi Parti’nin Meclis Genel Kurulundaki anayasa oylamalarına da destek vermeyecekleri belirtilmişti. CHP ve İyi Parti ile açıktan, HDP ile gizli olarak 6’lı koalisyon masasında yer alan Saadet Partisi ve Milli Gazete, ittifak paydaşlarının başörtüsü ve aile birliğine yönelik düzenlemesine karşı çıkmasına hiçbir eleştiri yöneltemedi. Konunun tartışıldığı dönemde ne SP kurmayları ne de Milli Gazete, muhalefetin ‘itirazcı’ tavrına tek söz edemedi.