Rus vekilden Türkiye depremi için şok sözler

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Rus vekilden çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Bölgede arama kurtarma işlemleri devam ediyor. Öte yandan Türkiye'yi sarsan depremlerin yapay depremler olduğunu savunanlar var.Konuyla ilgili Rusya Duma milletvekili Yevgeny Fedorov'dan şok eden sözler geldi.

Duma milletvekili Yevgeny Fedorov, Putin'e Telegram'da yaptığı açıklamada, Türkiye'de son verilere göre çok sayıda insanın hayatını kaybettiği depremin arkasında ABD olabileceğini söyledi.

Fedorov, depremin yapay olmasından şüphelendiğini ve ABD'nin sismolojik silahlarla bunu yaptığını iddia etti. Bu iddiasını Vladimir Putin ile paylaştı.Rus vekil yaptığı açıklamada, "Depremler kesinlikle ABD'den gelen jeopolitik bir uyarıdır. Ya da deneme. Pekala bir şey istemiş olabilirler ama başka bir şey elde ettiler" dedi.

Depremin doğal gerçekleşmiş olsa bile ABD'nin işine geldiğini söyleyen Federov, Türkiye'de şiddetli depremlerin yanı sıra çok sayıda artçı depremin meydana geldiğini belirtti.