Rusya -Ukrayna Savaşı'nda gerilim had safhada

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde. Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimiz yılın şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor. Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. On binlerce hayata mal olan savaş son sürat devam ederken Rus basınının gündemine askeri uzman Vladislav Şurıgin'in sözleri oturdu. Ukrayna'nın ilkbaharda tüm gücüyle taarruza geçeceğini ifade eden Şurıgin, bölgede tarafları büyük bir çarpışmanın beklediğini söyledi.

Moskovskiy Komsomolets gazetesine konuşan Rus askeri uzman Vladislav Şurıgin, Ukrayna'nın beklenen ilkbahar taarruzunda sahaya maksimum kuvvet süreceğini ve tarafları büyük bir çarpışmanın beklediğini söyledi.

Rusya saflarında çarpışan Vostok müfrezesinin komutanı Aleksandr Hodakovski de Ukrayna'nın topçu ateşini ve yerel sızma girişimlerini sıklaştırdığını ve "havada çığ hissinin olduğunu" söyledi.

Vladislav Şurıgin, Ukrayna'nın beklenen taarruzunun başarısız olması halinde Batıdan yine aynı miktarda silah ve mühimmat edinmesinin son derece zor olacağı görüşünde.

Şurıgin Rus birliklerinin durumu hakkında da konuştu. Askeri uzman Rus ordusundan Ukrayna'nın taarruzunu engellemek için daha fazla girişim görmeyi beklediğini, ancak Ukrayna tarafında köprülerin, demiryollarının hala ayakta olduğunu, sevkiyatların devam ettiğini söyledi.