Rusya Ukrayna'ya termit yağdırdı

Rusya Donetsk bölgesindeki Vuhledar kasabasına termit bombası yağdırdı. Savaşın en ölümcül saldırılarından biri olarak kabul edilen saldırıda gökyüzünden adeta "ölüm" yağdı.

Rusya Ukrayna savaşı birinci yıldönümü geride bırakırken Bahmut ve çevresinde yoğun çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların çoğu, Putin'in askerlerinin 12 aylık uzun savaşın ardından konuşlandığı ilk yer olan Bakhmut'ta yaşanıyor. Ukrayna’nın Vuhledar kasabasından gelen son görüntüler kentteki yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Vuhledar, Bakhmut'un yaklaşık 60 mil kuzeyindeki bir tepede bulunan önemli bir maden kasabası.

GÖKYÜZÜNDEN ÖLÜM YAĞDI

Vuhledar'a yapılan saldırıda gökyüzünden adeta "ölüm" yağdı. Saldırıda kullanılan Termit bombaları, Grad "Hailstorm" veya Smerch "Whirlwind" gibi Rus kara tabanlı roketatarlar tarafından ateşleniyor.

Termit bombasında metal tozu ve metal oksit karışımı olan termit kullanılıyor. Sıcaklığı demir ve çeliği eritebilecek düzeyde olan termit bombaları insan vücuduyla temas ettiğinde kemiklere kadar erimeye yol açabiliyor.

Dikkatle seçilmiş stratejik hedefler yerine geniş alanları etkiledikleri için ayrım gözetmeyen savaş silahları olarak biliniyor.

Termit bombası , Rusya'nın cephaneliğindeki en acımasız silahlar olarak biliniyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre bu tür bombalar “Ömür boyu sürecek, tedavisi olmayan acı ve izlere" neden olabiliyor.