Sağlık Personelleri İstifa mı Edecek?

Daha önce WhatsApp ihbar hattımıza gelen ‘’Tomografi’’ cihazıyla ilgili şikayetlerle gündeme gelen Anamur Devlet Hastanesi bu kez çalışanlarının istifa edecekleri iddiasıyla gündeme geldi.
Pandemi sürecinin yoğun ve ağır iş temposunun bazı çalışanların gerek özel hayat ve gerekse iş hayatlarında çeşitli sorunlara sebebiyet verdiği bilinmekteydi. Nitekim sağlık çalışanlarının istifa etme yasağı kalınca bazı çalışanların, sürecin ağır ve yorucu etkisinden dolayı istifa edecekleri, iddia edilmeye başlandı. 
Pandemi ile mücadele nedeniyle sağlıkçılara getirilen istifa yasağının sona ermesiyle birlikte Mersin Anamur Devlet Hastanesi’nde görev yapan bazı hekimlerin ağır iş yükü nedeniyle istifa edecekleri konuşuluyor.
Tomografi cihazının bulunmamasından dolayı özel hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını ve mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, sağlık çalışanlarının istifa etmesi endişesini de taşımaya başladılar. Bu gelişme üzerine bazı vatandaşlar ‘’Hastane kapısına kilit mi vurulacak!’’ şeklinde tepkilerini dile getirerek Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün Anamur devlet Hastanesi'nin sorunlarını çözmesini talep ettiler.

Kaynak:Habermerkezi