Şaka gibi anket

CHP yandaşı PİAR, en iyi belediye başkanları anketinde, skandallarla gündemden düşmeyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i birinci yaptı. İşte anket sonuçları ve Hürriyet'in tepki çeken hareketleri...

PİAR Araştırma tarafından, “Türkiye’nin En Başarılı İlçe Belediyeleri 2022” anketi yayınlandı. Anketin 5 Temmuz-1 Ağustos 2022 tarihleri arasında 30 büyükşehir ve merkez ilçelerinde yapıldığı iddia edilen ankete 94 bin 510 kişi katıldığı ileri sürüldü.

Yapılan ankette yüzde 70,1 oranında oy alan CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanı gösterildi. Hürriyet’in birinci olduğu ankette AK Partili Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yüzde 67,3 oy oranı ile ikinci olurken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yüzde 62,3 ile üçüncü sırada yer aldı. En başarılı ilk 10 belediye başkanı sıralaması şöyle:

1- Fatma Kaplan Hürriyet-İzmit:Yüzde 70,1

2- Turgut Altınok-Keçiören: Yüzde 67,3

3- Soner Çetin-Çukurova: Yüzde 62,3

4- Abdül Batur-Konak: Yüzde 62,1

5- Hilmi Türkmen-Üsküdar: Yüzde 61,4

6- Semih Esen-Konyaaltı: Yüzde 60,2

7- Ahmet Ataç-Tepebaşı: Yüzde 56,6

8- Mehmet Fatih Atay-Efeler: Yüzde 52,7

9- Şeyma Döğücü-Sancaktepe: Yüzde 52,6

10- M. Tevfik Göksu-Esenler: Yüzde 51,3

AHIRA GİRER GİBİ CAMİYE GİRDİ/ Camileri ahıra çeviren CHP zihniyetini hatırlatan ve İslam adabından nasibini almamış olan CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, beraberindeki heyetle gittiği Fethiye Köyü’ndeki camiye ayakkabılarıyla girmişti.

Kaplan'ın küstah hareketi, Mescid-i Aksa'ya postallarıyla giren İsrailli polisleri hatırlatmıştı.

31 Mart seçimlerinin ardından yönetimi AK Parti’den CHP’ye geçen İzmit Belediyesi'nde ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardımlar kesilmişti. 437 aileye dağıtılan 100 liralık yardım, Hürriyet'in göreve gelmesiyle son bulmuştu. Yardımların neden iptal edildiği ise açıklanmamıştı. PİAR'ın, araya AK Partili başkanları koyarak genelde CHP'lileri övmesi, skandallarıyla tanınan ve İzmitlilerin tepkisini çeken Hürriyet'i birinci sıraya koyması görenleri güldürdü.