Sıra dışı isyan; Belediye Başkanı Pankartla tepki gösterdi!

 

 

Bu yol Mersin Büyükşehir Belediyesi Sorumluluğundadır!

 

Mersin’in Anamur ilçesindeki bazı ana ve ara arterlerdeki yol yapım ve çalışmalarını yetersiz olması halkı çileden çıkardı. Halkın şikayetlerine kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı çözümü pankartlarda buldu.

MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç sıra dışı bir yola başvurdu.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçelerde olduğu gibi diğer illerde de birçok noktada yol yapım çalışmasında sınıfta kaldığı görüldü. Halkın tepkisine kayıtsız kalmayan MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç, şikâyete konu olan yolların yapım ve bakım çalışmalarının kendilerinde olmadığını bahse konu cadde ve sokaklarda “Bu yol Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sorumluluk Alanıdır.” Pankartı astırdı.

Trajikomik olayda görüldüğü üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sadece merkez ilçelerde değil tüm Mersin genelinde üzerine düşeni yapmadığı ortaya çıktı.

Bu Yollar Kime İhale Edildi!

Söz konusu yol yapım ve bakım çalışmaları için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13.10.2020 tarihinde Pazarlık usulüne göre (MD 21 B) 163 Milyon 690 bin 716 Lira 18 Kuruş bedelle yapılan ihale kime verildi.

İhale tarihinin üzerinden iki yıl yıl bile dolmadan yolların çekilmez halleri gözler önünde.

İhale yapıldıktan kısa bir süre sonra yolların bu hale gelmesinde denetimsizlik mi yoksa kayırma mı olduğu düşündürücü!

Halkın parasının çarçur edildiği yolların, kaldırımların ve sokakların ilk yağmurda aldığı görüntü sonucunda daha da netleştiği görülmektedir.