Skandal görüntülerle ilgili Viyana polisi harekete geçti!

Avusturya’da yaşayan Türk uyruklu Mesut Can Eray isimli erkek, Türkçe bilmeyen bir kadına kıyafet nedeniyle hakaret edip bu görüntüleri sosyal medyada yayınladı. Eray’ın tepki çeken görüntüleriyle ilgili Viyana polisi harekete geçti.

Viyana’da yaptığı ‘sokak röportajlarıyla’ tanınan Mesut Can Eray isimli erkek, Viyana’da bir kadına kıyafeti nedeniyle sözlü tacizde bulundu.

“BÖYLE GİYİNİP İNSANLARIN ABDESTİNİ KAÇIRIYORSUN”

Eray, kadın turiste “Ya aile var burada utanmıyor musun? Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun. Ben mesela buraya abdestli geldim, abdestim kaçtı. Böyle giydiğin için. İnsan üstüne bir şey giyer. Harbiden çok terbiyesiz terbiyesiz şeyler yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Genç kadının, Türkçe bilmediği için kendisine edilen hakaretleri anlamadığı ve Eray’a gülümseyerek yanıt verdiği görüldü.

VİYANA POLİSİ HAREKETE GEÇTİ

Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından çok sayıda kişi, Eray’ın yaşadığı ülkede hakaret ettiği için yargılanmasını talep etti. Viyana polisi, videoyu paylaşan bir sosyal medya kullanıcısına konuyla ilgili yanıt verdi. Eray’ın hakaretleri için harekete geçildiğini ifade eden Viyana Polis Departmanı, “Bilgiler sorumlu polis karakoluna iletildi.” ifadelerini kullandı.