Son Dakika: DEM Parti İstanbul adayını açıklayacak

DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı almasının ardından Başak Demirtaş ismi kulislerde dolanıyordu ancak Demirtaş'ın aday olmayacağı açıklandı. 9 Şubat tarihini işaret eden parti yöneticileri bugün İBB adaylarını duyuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin; Murat Kurum, Cumhur İttifakı'nın; Buğra Kavuncu, İyi Parti'nin; Birol Aydın, Saadet Partisi'nin; İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi'nin adayıyken eski İyi Partili Taylan Yıldız ise bağımsız aday olarak seçimlerde yarışacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi'nin ise henüz İstanbul için aday ismi netleşmiş değil.

BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkmıştı.

AÇIKLAMANIN SAATİ ERTELENDİ

İstanbul için merakla beklenen ve dengeleri nasıl değiştireceği tartışılan parti ise DEM Parti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, en son yaptığı açıklamada İstanbul adaylarını 9 Şubat'ta açıklayacaklarını söylemişti.

DEM Parti'nin daha önce 14.00'te yapılacağı bildirilen açıklama, saat 15.00'e ertelendi.