Soylu’nun duyurduğu hainin ifadesi ortaya çıktı! 'Karayılan' açıklaması

Mıhçı, savcılıkta PKK elebaşı Murat Karayılan’ın da aralarında olduğu terörist grubuyla çekilmiş fotoğrafının sorulması üzerine, “Eğitim aldığım dönemde Murat Karayılan eğitim aldığımız yere gelmişti. Orada hepimizle birlikte fotoğraf çektirmişti, fotoğraf da o zamanlardandır” dedi. Mıhçı’nın yakalandığı bilgisini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karayılan fotoğrafıyla birlikte Twitter üzerinden paylaşmıştı.

 

 

PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği öne sürülen Mıhçı ile birlikte 3 terörist, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

 

2022'nin Temmuz ayında Irak'tan İran'a geçtiğini, oradan da Ağrı Doğubeyazıt üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını anlatan Mıhçı, "İstanbul'da bir iş kurmayı düşünüyordum. İş kurduktan sonra ailemle görüşüp normal bir hayat içerisine girmek istemiştim. Bana sorduğunuz 'Nur Muhammet Bultan' kimliğini Irak'taki kaçakçılar ayarlamıştı, nerede ve nasıl ayarladıklarını bilmiyorum" dedi.

 

PKK elebaşı Murat Karayılan'ın da aralarında olduğu terörist grubuyla çekilmiş fotoğrafının sorulması üzerine Mıhçı, "Eğitim aldığım dönemde Murat Karayılan eğitim aldığımız yere gelmişti. Orada hepimizle birlikte fotoğraf çektirmişti, fotoğraf da o zamanlardandır" dedi.

 

 

 

Aleyhinde ifade verenlerin kendilerini kurtarmaya çalıştığını öne süren Mıhçı, terör örgütünün özel kuvvetlerinde sabotajcı olarak yer aldığı, İstanbul'a da bombalı eylem yapmak için geldiği suçlamasını ise kabul etmedi.