Takdir veya teşekkür alan öğrencilere 10 bin 200 lira verilecek

Okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk dönem 19 Ocak’ta sona erecek.Şubat’a kadar 15 günlük bir yarıyıl tatili yapacak öğrenciler daha sonrasında 2. dönem için okullarına geri dönecek ve yaz tatili için geri sayım başlayacak.

Derslerinde başarı gösteren ve takdir teşekkür alan öğrenciler karne parası alacak. İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilerin yararlanabileceği Başarı Teşvik Programı kapsamında sosyal yardımlara ek olarak karne hediyesi projesi kapsamında atılan adımlarla birlikte başarılı öğrencilere para yardımı yapılıyor.Başarı Teşvik Programı adı altındaki bu projede başarılı öğrencilere yapılan yardımlarda asgari ücret baz alınıyor.2024 Ocak ayında 17.002 TL olan asgari ücretle birlikte öğrencilere yeni yılda ortalama 10.200 TL civarında para yardımı bulunulacak.

İŞTE KARNE PARASI YARDIMI DAĞILIMI

Devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60’ı kadar (10.200 TL) Dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere başarı desteği Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacak.