Toptancı sitesinde korkutan yangın!

Samsun'da Sagimad Toptancılar Sitesi'ndeki bir kozmetik deposunda yangın çıktı. Zaman zaman patlamaların yaşandığı yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alınabildi. Yangında iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Deponun önünde park halinde bulunan minibüs ile kamyonet ise yanarak kullanılamaz hale geldi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Sagimad Toptancılar Sitesi'ndeki bir şirkete ait kozmetik deposunda yangın çıktı. Depodan çıkan alevleri gören çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Depoda yanıcı ve tutuşturucu özelliği bulunan eşyalar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, alev topuna dönen depodaki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın mahalline gelerek incelemelerde bulunan Tekkeköy Kaymakamı Mahmut Halal, "Yangın kontrol altına alındı. İtfaiye yoğun bir gayret gösterdi. Tüm itfaiye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, "Patlayıcı dedorant gibi kapalı kaplar var. Dolayısıyla müdahaleyi kontrollü yapıyoruz. Daha çok dışardan müdahale. Patlamalar oluyor. İçeride ara ara patlamalar devam ettiği için dört taraftan müdahale ediyoruz. İlkadım'dan, Çarşamba'dan Kavak'tan belediyelerimizin su tankları var. Bu konuda sıkıntı yok. Müdahale ekibi oldukça yeterli" diye konuştu.
Yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri soğutma çalışmasına devam ediyor.