Türk Askerinden Kaçan PKK'lılar Bakın Nereye Sığınmış!

Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi ''Ermenistan'daki PKK'' başlıklı bir analiz çalışmasına imza attı. Çalışmada, PKK terör örgütü ile Ermenistan arasında uzun zamandır var olan yakın işbirliğine dikkat çekilirken, Ermenistan'ın Karabağ'da terör gruplarından nasıl destek aldığı anlatıldı.
Analizde, 1960'lardan beri Taşnak ekiplerinin, bölgede terör grupları ile temasta olduğu, Gizliliği kaldırılan CIA belgelerinde de PKK'lı grupların Ermenistan yönetimince eğitildiğine dair bilgiler olduğu vurgulandı.

"Türk askeri ile savaşı göze alamayan PKK'lı teröristler Ermenistan'a sığındı"

Yayımlanan analizde, Türk ordusunun bölgede artan baskısı sonrası kaçan PKK'lı teröristlerin Ermenistan'a girişine göz yumulduğu, bunun Ermenistan medyasında da uzun süre yer aldığı ifade edildi. Suriye'de bunulanan bir kısım PKK-YPG militanları ile Kamışlo'da eğitilen Nubar Ozanyan Tugayı teröristlerinin, Karabağ’a getirildiği, Lübnan'da yaşayan bir miktar Ermeni’nin de yine Karabağ'a getirilerek Azerbaycan'a karşı savaştırıldığı belirtildi.
Türkiye karşıtı eylemlerde Ermenistan-PKK iş birliği şaşırtmadı!

PKK'nın lider kadrolarından yapılan açıklamaların da bu organik bağın bir ispatı olduğunun altı çizildi.
Analizde, yurt dışındaki Türkiye karşı organizasyonlarda Ermenistan'ın PKK ile çalıştığı, ABD'deki Ermeni diasporasının da birçok ülkede eş zamanlı gösteriler organize ettiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi