Türkiye'ye böyle müjdeledi: Milyonlarca emekli için ilan! Her formül masada! Emeklilere o tarihte...

Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek zam oranlarını araştırmaya başladı. Erdoğan, son olarak ABD’de yaptığı açıklamasında 2024 yılında bunun kararının verilmiş olacağını ifade ederek emeklilere müjdeyi verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de "Emekli düzenlemesi fazla uzamaz, 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz" sözleri emeklileri heyecanlandırdı. Aktarılan son habere göre emekliler için yapılan hesaplamalarda sona gelindi. Masada artık 3 formül bulunuyor. İşte detaylar

Milyonlarca emeklinin maaşları için harekete geçildi. Ek iyileştirme için sona gelindiği belirtildi. İki bakanlığın yürüttüğü çalışmada sona gelindi. Emekli maaşı için masadaki 3 formülün detayları haberimizde!

 

17 milyon emekliye müjde verildi. 3 ayrı formülün şu anda masada olduğu belirtildi. Zam çalışmasına ilişkin takvim belli olurken, Çalışma ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı çalışmalar için üçlü bir zirve yapılması bekleniyor.

 

Konu ile ilgili Yeni Asır’dan aktarılan habere göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte bir araya gelecek. Toplantının önümüzdeki günlerde son şeklinin verileceği ve çalışmanın Erdoğan’a sunulduktan sonra Meclis’te ele alınacağı ifade edildi.

 

 

İlk olarak Yılmaz’ın yaptığı açıklamada “Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Bu konuda yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz" denildi.

Daha sonra ise Şimşek’in konuyla ilgili "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme ilkemiz var.

 

En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, o çalışmaları yapıyoruz" sözleri gündemde bomba etkisi oluşturdu.