Vahap Seçer, göç hareketlerine dikkat çekti!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göç hareketlerini iyi yönetebilmenin önemine dikkat çekti.

"Bizim göçten bir endişemiz, korkumuz olamaz. Burada mesele bu nüfus hareketlerini yönetebilmek," diyerek göç hareketliliğini iyi bir şekilde yönetebilmek konusunda profesyonel olunması gerektiğine vurgu yaptı. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Swedish Association of Local Authorities and Regions (SALAR- İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği) International Genel Müdürlüğünden Yönetim Ekibi ve Resiliance in Local Governments (RESLOG- Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi) Proje Ekibi ile bir araya gelerek gündem hakkında görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, 6 Şubat' da yaşanan deprem felaketi sonrasında Mersin'e yaşanan göçün kentte oluşturduğu etkilere değinerek bu konunun öneminin anlaşılması gerektiğini dile getirdi. 

Mersin kentinin aldığı göçler ile ilgili hiçbir zaman duyarsız olmadığını söyleyen Seçer, bu konuyu kamuoyuyla dikkatli bir şekilde paylaştığını ifade etti.  

Seçer, "Ne ben ne bu konuda beni bilgilendiren konunun uzmanı arkadaşlarım duyarsız kaldı. Uyum Merkezini kurduk. Bu belediyemizde olmayan bir şeydi. Bu sorunla ilgili oturduk, konuştuk, yüzleştik. Bu bizim gerçek sorunumuzdur. Bunu kamuoyu ile paylaştık. Çok dikkatli bir dille, dikkatli bir lisanla ama gerçekleri örtmeden paylaştık. Suriyeli sığınmacılar konusunda da oldu, son deprem dolayısıyla oradan buraya gelmek durumunda kalan hem kendi vatandaşlarımız hem sığınmacı nüfus ile ilgili yaptığım değerlendirmelerde de bu oldu. Hep bunu gündemde tuttum" şeklinde konuştu.