Yanan kiliseden 6 kişiyi kurtardı! Müslüman genci kahraman ilan ettiler

Yangın sırasında bölgede oturan Muhammed Yahya Ebu Mervan adlı Müslüman bir genç ise, gölmeğini çıkarıp başına sardı ve kiliseye girerek 5 çocuk, bir kadın ve bir yaşlıyı kurtardı.

 

 

Kahraman Muhammed'in ayağı kırıldı ve vücudunun bazı bölgelerinde yanıklar oluştu. Muhammed, hastaneye kaldırıldı.

 

Pazar sabahı saat 8'de işine gitmek için evinden çıkan Muhammed, kilisede alevlerin yükseldiğini ve komşularının onları kurtarması için çığlık attığını gördü. Bunun üzerine canını hiçe sayarak yangının içerisine atladı, kadın ve çocukların da bulunduğu kişileri dışarı çıkarmaya başladı.

 

Görgü tanıkları, kahraman Muhammed'in kiliseye yardım ederken etrafındaki gençlerden de yardım istediğini bildirdi.

 

5 çocuk ve bir kadını çıkardıktan sonra içeride 65 yaşında bir adamın ağladığını gören Muhammed, yardımına koştu fakat adamı taşımakta zorlandı. Bunun üzerine ayağı kayarak yere düşen ve alevlerin arasında ölüm tehlikesiyle baş başa kalan Muhammed, dışarıdakilerden yardım istedi.

 

Dışarı çıkarılan Muhammed, hastaneye kaldırıldı. Muhammed'in durumunun stabil olduğu, yalnız kırık ayağı için 2 ay tedavi görmesi gerektiği bildirildi.

 

Muhammed'in kahramanlığı ülkede gündem oldu. Mısırlı Kıptilerin lideri Piskopos Tavadros, Muhammed'e teşekkür etti.

 

El-Ezher Üniversitesi Müsteşarı Dr. Muhammed Al-Duwaini ve Kahire Kıpti Kilisesi'nden birçok kişi, Muhammed'i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.