Yenişehir Belediye Meclisi’nde ‘Hırsızlık’ Polemiği

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında toplanan meclis toplantısına meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. Belediye Meclisi toplantısında Başkan Özyiğit ve Yenişehir Belediye Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız arasında geçen tartışma gündeme oturdu. Başkan Özyiğit ve Meclis üyesi Yıldız arasında geçen ‘hırsız’ polemiği karşılıklı tartışmalara neden oldu.

Toplantıda söz alan Abdurrahman Yıldız, bir belediye personelinin kendisini hırsızlıkla suçlamasına tepki göstererek belediye idaresinin bu konu hakkında tutum alması gerektiğini ifade etti. Yıldız, ‘’Belediyemizde çalışan bir personelimiz sosyal medya hesabından bizleri hırsızlıkla itham ediyor. Bunu sosyal medya aracılığıyla bütün dünyaya bildiriyor. Geçen ayki meclis toplantısında bu konunun gündeme gelmesini bekledik olmadı. Bizleri hırsızlıkla itham edenlerin bunu belgeleriyle ispat etmesini bekledik. Bu ithamı şimdi dile getirmemizin asıl nedeni ‘hırsızlık’ ithamın muhatabı belediye idaresi ve belediye meclisidir. Bu meclis eğer ki bir meclis üyesi hırsızlıkla suçlanıyorsa meclis üyelerinin tamamının kalkıp buna tepki göstermesi gerekirdi. Sanki belediye meclis üyeleri bu göreve hırsızlık yapmak için gelmiş algısı oluşmasına neden olur. Ben siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman ne hırsızlık yaptım ne de yalan söyledim’’ ifadelerini kullandı.

Yıldız’ın konuşmasından sonra açıklama yapan Başkan Özyiğit, ‘’Ben o paylaşımı biliyorum, orada hırsızlıkla ilgili bir ima yok’’ dedi. Başkan Özyiğit’in açıklamasından sonra Yıldız’ın söz almadan cevap vermesi tartışmaları alevlendirdi. Özyiğit, ‘’ Böyle bir üslup doğru değil. Biz sizi dinledik siz de bizi dinleyin. Böyle bir tavrı kabul etmiyoruz. Bana cevap verme çabanıza gerek yok’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak : Haber Merkezî