Yerel seçimler öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş CHP'den ayrılacak mı?

Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında resmen Millet İttifakı yok, açıklamalar da bu yönde. Yerel seçimler için yeniden bir işbirliği yapılır mı henüz belli değil. Kulislerden edinilen bilgiye göre: Mansur Yavaş’ın seçim öncesi İYİ Parti’ye geçeceği ve bu partinin adayı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Mansur Yavaş, İyi Parti’ye geçecek… 

Size İYİ Parti cephesinden bir kulisi aktarayım. Yerel seçimlerde İYİ Parti, CHP’den 10 Büyükşehir ve 30 ili istiyor. Buralarda kendi partilerinden aday göstereceklerini söylüyorlar. Ayrıca 200 ilçenin üzerinde belediye başkanlığı istiyorlar. Biz eşit iki partiyiz diyorlar.

İstedikleri iller ise Ankara, Antalya, Erzurum, Kayseri, Konya, Balıkesir, Manisa, Kahramanmaraş, Samsun, Mersin. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim öncesi İYİ Parti’ye geçeceği ve bu partinin adayı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Mansur Yavaş’ın iki önemli çalışma arkadaşı İYİ Parti’den Ankara milletvekili oldu. Ankara 2. Bölgeden Adnan Beker ve 3. Bölgeden Yüksel Arslan. Bu iki isim Mansur Beyle yakın çalışır. Şimdiden Mansur Bey, İYİ Parti Ankara adayıymış gibi çalışıyorlar. Ankara Belediyesi CHP’den daha çok İYİ Parti’ye yakın duruyor.

Belediye meclis üyeliği yaptığımız dönemlerde CHP’li meclis üyesi arkadaşla yaptığımız sohbetlerde hep Mansur Bey’den şikâyet ederlerdi. Doğrusunu isterseniz CHP’liler haklı. Mansur Bey, Ankara’nın ilçelerine gidince daha çok İYİ Parti teşkilatlarıyla yakın duruyor. CHP’liler bizim oylarla seçildi ancak bize yüz vermiyor diyorlar.

Bugüne kadar vermiş olduğumuz kulislerde şükür yanılmadık. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sonuçlarını neredeyse birebir bildik. Anketçiler, gazeteciler gümledi. Bekleyip görelim, bakalım yazdıklarımız doğru çıkacak mı? Öte yandan, birkaç gündür Ankara’da yoğun yağmur var. Resmen Ankara Belediyesi çöktü.