Yiyecekler derin dondurucularda ne kadar süre saklanır?

 

#1              

Dondurucular, yiyeceklerin ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Düşük sıcaklıklar gıdaların uzun süre saklanmasına yardımcı olsa da bazı kurallara uymak gerekir. Çünkü belli bir süre sonra bazı besinler artık tüketilemez hale gelir.

#2              

Et, balık, ekmek, meyve ve sebzeler... Her gıda ailesinin belirli bir raf ömrü vardır. Modeller ne olursa olsun, dondurucuların hepsinde ayarlanabilir bir derece ayarı bulunur. İdeal sıcaklık -18°C ile -24°C arasında olmalıdır. Ancak, genellikle dondurucuların sıcaklığının -18°C'ye ayarlanması tavsiye edilir. Bu, aşırı enerji tüketiminden kaçınırken ürünlerin kalitesini en iyi şekilde korumayı mümkün kıl

#3              

Buzdolaplarında olduğu gibi dondurucular da “no frost” olarak da adlandırılan statik soğuk ve havalandırmalı soğuk olmak üzere farklı teknolojiler kullanılır. Ancak buzdolaplarının aksine, dondurucuların sıcaklığı nispeten sabit kalır. Bu nedenle, buzdolaplarında olduğu gibi farklı yiyeceklere ayrılmış alanlar yoktur.

#4              

Dik bir dondurucunuz varsa, aynı türden yiyecekleri bir arada saklayın. Etleri, balıkları ve sebzeleri farklı gruplar yaparak yerleştirin. Geniş dondurucularda ise yiyeceklerinizi en kırılgan ve son kullanma tarihi en yakın olanlar üste gelecek şekilde. Bu, dondurucunuzu gereksiz yere ve uzun süre açmamanızı sağlayacaktır.