Yunan haber sitesinden seçim yorumu:

Yunan medyası, Türkiye'deki seçim sürecini yakından izliyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının irdelendiği haberlerin birinde, CHP liderinin Erdoğan'a rakip olamayacağı "Oyun, set ve maç Erdoğan'ın" ifadesiyle anlatıldı.

Millet İttifakı'nın aday belirleme sürecinde yaşadığı kriz ve en nihayetinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi Yunan basınında da farklı analizler yapılmasına neden oldu.

Kimi siteler Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle daha Batı yönlü bir politika izleneceğini ve Yunanistan'la ilişkilerin düzelebileceğini yazarken, kimileri ise CHP Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olamayacağını ifade etti.

Yunanistan'ın en radikal haber sitelerinden olan Pentapostagma, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ABD ve Yunanistan'la olan ilişkiler üzerinden okudu.

"Muhalefet HDP'yi kucaklarken, Erdoğan'ın Anadolu'daki seçim kaleleri birer birer düşüyor" ifadesinin kullanıldığı haberde, "Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi çok muhtemel görünüyor. Yunanistan'la diyalog yeniden başlayacak ve ABD-Türkiye ilişkilerinde bir iyileşme ile sonuçlanacak" değerlendirmesinde bulunuldu.

"OYUN, SET VE MAÇ ERDOĞAN'IN"

Yunanistan'ın hatırı sayılır haber sitelerinden İn.gr ise, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a rakip olamayacağını düşünüyor.

Konuyla alakalı iki farklı haber yayımlayan ve bunların birinde bir tenis anlatısı olan "oyun, set ve maç" ifadesini kullanan İn.gr, "Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın gücüne sahip değil. İnsanlar, Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi yeniden inşa edebilecek vizyona sahip olmadığına inanıyor. Kılıçdaroğlu'nun karizma eksikliği var. Kamuoyunun sadece yüzde 40'ı ana muhalefet lideri olarak yaptığı işten memnun olduğunu açıkladı. Türk halkının bir sonraki cumhurbaşkanından beklentileri açısından bu oranın artma ihtimali yok. Erdoğan için yine oyun, set ve maç" diyerek, iki haberde de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını sorguladı.