Yunanistan'ı İsmet İnönü mü kurtardı?

27 Mayıs 1960 askeri darbesiyle Demokrat Parti iktidarının devrilmesine destek olan, ardından da Menderes ve iki arkadaşını idam eden halk ve İslam düşmanı cuntacılara övgü dolu ifadeler kullanan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili herkesi şoke eden bir detay gün yüzüne çıktı.

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı döneminde İslam'a ve Müslümanlara yönelik skandal hamleler yapan İnönü'ye Yunanistan tarafından "Kurtarıcı" nişanı verildiğini açıkladı.

Armağan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sözde nişana "Yunanistan'ı mı kurtarmış yoksa?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yunanistan Krallığı Kurtarıcı Nişanı:

Modern Yunanistan’ın en yüksek nişanıdır. Tarihi 1829 yılına kadar gider. Adını Hz. İsa’dan almıştır (Redeemer/Kurtarıcı). 5 derecesi vardır. Başlangıçta Yunan bağımsızlık savaşında yararlılık gösterenlere verilmiş, daha sonra toplumun çeşitli alanlarında hizmeti görülen Yunan vatandaşları da bu nişanı alabilmiştir. Nişan ayrıca dostluk ilişkileri içinde olunan ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı yapan yabancılara da tevcih edilmiştir.

İnönü Vakfı'nda yer alıyor

Mustafa Armağan'ın paylaştığı bilgi; İnönü Vakfı'nın resmi internet sitesinde de yer alıyor.